Terug naar Jong begin

TIPS OM TE DOEN
Verveling
Verveel je je vaak.  Waar komt dat door?
- door slecht voorbeeld van je omgeving?
- doordat je geen richting weet te vinden in je leven?
- doordat je niets of niemand hebt om mee om te gaan?
- doordat je lusteloos bent?
- doordat je nergens zin in hebt?

Als je van dieren houdt, kun je om te beginnen een cursus Dieren-EHBO gaan volgen. Als je eenmaal met iets bent begonnen, komen later meestal vanzelf andere dingen op je pad.

Je kunt ook een gewone EHBO-cursus volgen. Gewoon om in staat te zijn om iemand te redden in een noodgeval. Klik op EHBO voor een cursus in jouw omgeving.
De cursus wordt afgesloten met een examen. Je moet hiervoor minstens 16 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit een arts, een kaderinstructeur en een Lotusslachtoffer. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Wie verder wil in de EHBO kan doorgaan voor extra aantekeningen: verbandleer, EHBO bij Sport, de kaderaantekening en de Lotusaantekening. Deze beide laatste geven de bevoegdheid om op te treden als kaderinstructeur resp. Lotusslachtoffer.

Jongeren van 11 en 12 jaar kunnen aan de slag voor het getuigschrift Jeugd EHBO A; voor de jeugd van 13 t/m 15 jaar bestaat het getuigschrift Jeugd EHBO B.

De Dierenbescherming kan jouw hulp goed gebruiken.


Start een GREENTEAM
Op televisie zie je vaak iets over milieuproblemen. Of je leest erover in de krant. Je denkt dat je zelf niets kunt doen omdat je daar te jong voor bent. Maar dat ben je niet. Ook jij kunt iets doen voor een schonere wereld en een schone toekomst: jouw toekomst. Wil je in actie komen? Start een Greenteam!

Kijk ook eens bij de bloesemremedies
zoek  bijvoorbeeld op: verveling, richting, eenzaamheid, lusteloosheid.

Liefde
Uit een onderzoek is gebleken dat jongeren liefde  het allerbelangrijkst in hun leven vinden. 
Wat betekent liefde voor jou?
- krijg je het van je ouders?
- krijg je het van je vrienden?

Het is er ook voor jou. Als je het niet krijgt, probeer het dan zelf te geven, waardoor je je zelf openstelt om te ontvangen.

Vlees eten
Kan je geen vlees eten? Daar is niets mis mee, maar zorg er wel voor dat je geen tekorten krijgt, waardoor je pukkels en andere ongemakken krijgt, zoals overmatige moeheid. Eet zilvervliesrijst en appels voor je ijzer. Kijk maar eens in de rand van je ogen. Ziet dat er rood uit dan is het meestal goed. 
Besmetting
Was je handen regelmatig.  Je kunt anderen besmetten door onvoldoende handenwassen van een eenvoudige verkoudheid tot dysenterie (ontsteking van de ingewanden) en hepatitus (leverontsteking).
Na het werken, voor en na het eten van voedsel; na het bezoek aan het toilet; na het verwisselen van een luier; na contact met onbewerkt voedsel (vooral vlees); na contact met geld; na het snuiten van de neus of niezen of hoesten in de hand; na het spelen met een huisdier en na het weggooien van afval. Met azijn kun je de meeste dingen bacterie-vrij maken. Vul gewoon een plantenspuit met azijn. Je kunt daar alles mee schoonmaken.
Slechte schoolprestaties
Kan ijzertekort zijn. Let op je eten! Kijk maar eens in de rand van je ogen. Ziet dat er rood uit dan is het meestal goed. Als het te licht is moet je gezonder gaan eten.
Kijk ook eens in je kamer. Is het misschien mogelijk om aanpassingen te doen, waardoor de energie in je kamer beter gaat stromen. Feng Shui heeft al veel mensen geholpen om zich beter in hun vel te voelen. Klik in de BAGUA
het ACHTKANTIG FENG SHUI KOMPAS

 

Start een GREENTEAM!


Bont voor dieren!

Pas Feng Shui toe in je kamer op bijvoorbeeld op de kennis-plek om beter te kunnen leren. Klik op het kompas.