FENG SHUI SPECIALIST EN LIFE COACH, MARJO HORN LAAT JE ZIEN HOE JE DE KUNST OM DE ENERGIEËN IN JE OMGEVING KUNT AANPASSEN VOOR MEER GELUK EN GEZONDHEID. FENG SHUI KUN JE ALTIJD TOEPASSEN WANNEER JE VERANDERINGEN WILT IN JE LEVEN
Marjo Horn, life coach & feng shui specialist, schrijfster van lifestyel boeken
Feng Shui à la Carte een Quick Reference kaart om gemakkelijk Feng Shui toe te passen
Marjo Horn, life coach & feng shui specialist, schrijfster van lifestyel boeken

Wat betekent Feng Shui?
Feng Shui wordt uitgesproken als Foeng Sjoewee, betekent letterlijk wind en water. Twee krachtige natuurverschijnselen vertegenwoordigen de energieën om ons heen. De wind verspreidt de positieve energieën en het water houdt de energieën vast om voor ons te werken en ons leven te veraangenamen. Wat is het doel van Feng Shui? Het doel van Feng Shui is om harmonie creëren om de kwaliteit van leven te bevorderen.

Wat doet Feng Shui?
Feng Shui is een methode om energie te brengen op plaatsen waar dit ontbreekt, door middel van plaatsing of verplaatsing van meubilair, voorwerpen, kleuren en vormen volgens Feng Shui principes. Door schoonheid te creëren kun je goede energieën laten stromen; dat is Feng Shui.

Waar kan Feng Shui worden toegepast?
In huis, in de tuin, op het werk, in de winkel, in het magazijn, in kantoren en fabieken.

Waarom Feng Shui toe te passen?
De leer van Feng Shui geeft aan dat je leven wordt beïnvloed door je omgeving. Indien bepaalde facetten van je leven niet naar voldoening lopen, is het toepassen van Feng Shui mogelijk een oplossing.

Waar komt Feng Shui vandaan?
Feng Shui is een eeuwenoude, van oorsprong Chinese leer en wordt sinds tientallen jaren ook in het Westen toegepast door vele mensen, waaronder architecten en ingenieurs in Australië, Amerika, Afrika en Azie, maar ook in vele landen in Europa, zoals Engeland, Duitsland, Nederland.

 

Wat is Feng Shui?
Feng Shui is de kunst van omgaan met onzichtbare of voor sommige mensen zelfs zichtbare energieën. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, die een connectie hebben met kleuren: blauw, groen, rood, geel of terracotta en grijs of wit en vormen: golvend, rechthoek, driehoek, vierkant en cirkel en elkaar in deze volgorde voeden. Dit wordt de scheppende cyclus genoemd. Er wordt rekening gehouden met het Yin en Yang-principe om perfecte balans te scheppen. Een plek, die té yang (bijvoorbeeld: té luidruchtig, té licht, té groot), wordt in balans gebracht door yin elementen toe te voegen (bijvoorbeeld: door middel van toepassingen van stoffen en gordijnen, het plaatsen van planten of meubilair om geluid te dempen of zonweringen te plaatsen om té fel licht te weren.

Zijn er meerdere vormen van Feng Shui?
Er zijn verschillende stromingen in de Feng Shui.
Je hebt onder vele andere methoden: de Kompas-school en de Black Hat Sect Feng Shui.

Wat houdt de Kompasschool in?
De Kompas-school gaat uit van de windrichting. De onderkant (het Noorden) van de Bagua, het achtkantig Feng Shui kompas, wordt op het Noorden gelegd, waardoor volledig rekening wordt gehouden met alle windrichtingen. Ook wordt het persoonlijk energiegetal uitgerekend, het Ming Kua nummer om de goede richtingen te vinden die voor ieder persoonlijk gelden. Ieder mens heeft vier goede richtingen om naar te kijken in zithouding of met hoofd naar toe te liggen terwijl men slaapt. Het Kua getal wordt uitgerend met behulp van het geboortejaar. 

Wat is de BHS methode van Feng Shui?
Bij de BHS methode Feng Shui wordt het Feng Shui kompas, de Bagua, als hulpmiddel gebruikt. Deze wordt met de onderkant op de ingang van de kamer of van het huis of de tuin gelegd. Deze methode komt uit Tibet en is ontwikkeld door Professor Lin Yun van de Black Hat Sect, die deze methode van Feng Shui toepassen naar het Westen heeft gebracht.  Voorbeeld: De kamer wordt in negen evenwijdige vakken verdeeld, volgens de Bagua. De zijde van de kamer waar de ingang zich bevindt, wordt in dit geval als zogenaamd Noorden bestempeld, waar linksonder (voor het gemak noemen we het Noord-Oost, maar dat hangt dus van de ingang van de kamer of het huis af) de Kennis -en Wetenschaphoek is. In het midden bevindt zich de Carrière-plek (Noord) en rechtsonder (Noord-West) de hoek van de Helpende Vrienden.

* De windrichtingen volgens de BHS methode zijn niet de daadwerkelijk windrichtingen, volgens de Kompasmethode.

Feng Shui à la Carte
Feng Shui à la Carte
Feng Shui à la Carte een Quick Reference kaart om gemakkelijk Feng Shui toe te passen

FENG SHUI PAS JE TOE WANNEER JE VERBETERINGEN WILT, MAAR ÉÉN WAARSCHUWING: IF IT'S NOT BROKEN DON'T FIX IT
dat wil zeggen focus je alleen op die aspecten in je leven die niet goed gaan, maar als er bepaalde aspecten in je leven zijn die wél goed lopen, verander daar dan niets aan.


Opmerking van Marjo Horn:
Feng Shui gaf mij de kans om mijn leven opnieuw in te richten. Door de relatiehoek te activeren met dingen die sociale contacten symboliseerden, zoals afbeeldingen plaatsen met een stel gezellige mensen die met elkaar eten en aardetinten aan te brengen, veranderde mijn leven compleet. De ene na de andere uitnodiging stroomde binnen; veel mensen wilden graag in contact komen met me. De Feng Shui werkte, dat was aan alle kanten te voelen.GRATIS EBOOK 'WAT DOET ONTZUREN EIGENLIJK VOOR MIJ?'

feng shui specialist, lifecoach en auteur van lifestyle boeken, Marjo Horn


Klik hier om het GRATIS Ontzurings Ebook aan te vragen.

BACH BLOESEMREMEDIES
Emotionele balans herstellen!

Er zijn typeremedies en stemmingsremedies bij Bach bloesemtherapie. Type remedies kunnen mensen toepassen die chronisch last hebben van bepaalde gemoedsstemmingen, zoals bijvoorbeeld faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen. Maar het komt ook wel voor dat je tijdelijk last hebt van gebrek aan zelfvertrouwen. In dat geval komt Larch ook heel erg van pas. Daarbij kun je de bloesems met elkaar combineren, namelijk 7 verschillende sbloesems tegelijk.
Meer....

HUIDVERZORGING
Gezichtsoefeningen en gezichtsmassages

Hoe simpel kan het zijn? De gezichtsoefeningen helpen écht! Zelf begon ik ermee op mijn 34e en na een week zei mijn man: 'Je ziet het al. Vooral de huid onder je ogen is strakker!' Dat smaakte natuurlijk naar meer. Daarom besloot ik het hele plan verder uit te werken, zodat mijn vriendinnen er ook iets mee konden. Maar het kon nóg beter... De liftende massages ontwikkelde ik niet veel later om nog betere resultaten te krijgen.
Meer....

FENG SHUI
De energie in huis aanpassen!

Feng Shui is de kunst van omgaan met onzichtbare of voor sommige mensen zelfs zichtbare energieën. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, die een connectie hebben met kleuren: blauw, groen, rood, geel of terracotta en grijs of wit en vormen: golvend, rechthoek, driehoek, vierkant en cirkel en elkaar in deze volgorde voeden. Dit wordt de scheppende cyclus genoemd.
Meer....